Folia zoekt een leerling-redacteur

Folia is het journalistieke medium voor, over en door studenten, docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA). We brengen digitaal, via sociale media én met video nieuws en achtergronden over UvA en studeren in Amsterdam.

 

Folia zoekt een leerling-redacteur (24 uur per week)

 

Ben je bijna klaar met je studie of ben je net afgestudeerd en wil jij je verder ontwikkelen als journalist? Dan hebben wij een plek voor je.

 

Wij zoeken iemand
… met enige journalistieke ervaring, zoals een stage bij een journalistiek medium, iemand die hoofdredacteur is geweest van een studieblad of op een andere manier ervaring heeft met schrijven en journalistiek.
… die enthousiast wordt van schrijven over wetenschappelijk onderzoek, het Amsterdamse studentenleven en nieuws over hoger onderwijs.
… met heel veel goede ideeën.
… die vanaf augustus of september een half jaar drie dagen per week beschikbaar is.

 

Wij bieden
… goede begeleiding bij het ontwikkelen van jezelf tot een veelzijdige journalist die zelfstandig van een onderwerp een mooie online-productie kan maken in tekst en andere vormen.
… vrijheid om met je eigen ideeën aan de slag te gaan.
… een redelijk salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
… een leuk team met zowel jonge als meer ervaren journalisten.

 

Interesse? Mail uiterlijk zondag 8 juli je curriculum vitae en een korte motivatie naar redactiecoördinator Henk Strikkers (henk@folia.nl). Vragen? Die kun je mailen naar hetzelfde e-mailadres.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie(s) wordt niet op prijs gesteld.